παραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των προγραμμάτων "Εκπαίδευση στην ψηλάφηση - Υπέρηχος των μαστών" | ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.
BREAKING

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

παραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των προγραμμάτων "Εκπαίδευση στην ψηλάφηση - Υπέρηχος των μαστών"

Την Κυριακή 8 Μαίου 2016, στην αίθουσα "Μέγας Αλέξανδρος", παραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των προγραμμάτων "Εκπαίδευση στην ψηλάφηση - Υπέρηχος των μαστών" και "πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου". 

Tα έργα υλοποιήθηκαν στο νομό Αργολίδας και στο δήμο Νεμέας και χρηματοδοτήθηκαν από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος "EEA Grants "We are all Citizens" Programme / Project Promoters Forum", το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος ήταν η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Αυτή η προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, σε εθνική κλίμακα, πρόγραμμα οργανωμένου ελέγχου.

Στους 20 μήνες του προγράμματος «Εκπαίδευση στην ψηλάφηση – υπέρηχος των μαστών», πραγματοποιήθηκαν 39 επιστημονικές εκδηλώσεις - εκπαιδεύσεις σε πόλεις και χωριά του νομού Αργολίδας και του δήμου Νεμέας, σε Κέντρα Υγείας και σε άλλους χώρους που μας φιλοξένησαν. Εκπαιδεύτηκαν στην ψηλάφηση 1190 γυναίκες ηλικίας 25 εως 65 ετών και πραγματοποιήθηκαν 1000 προληπτικές εξετάσεις (υπέρηχοι των μαστών).  Στη δίμηνη διάρκεια του προγράμματος «Πρόληψη κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου διοργανώθηκαν 6 ημερίδες και 360 άτομα πραγματοποίησαν προληπτική εξέταση κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ξεκίνησε έτσι, μια συντονισμένη σειρά δράσεων με στόχο την ενθάρρυνση κάθε πολίτη να πάρει την ευθύνη για την υγεία του.

Ο σύλλογος «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» θα συνεχίσει τη δράση του για τη σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη κατά του καρκίνου, με στόχο τη μείωση στους πρόωρους θανάτους από καρκίνο.

Μαρλαγκούτσου Νατάσα
Διαχειρίστρια προγραμμάτων πρόληψης

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ. Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Administrator Σταυρος Nafplios

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ.
Design by FBTemplates | BTT